Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników ryb. Wypróbuj nasze przepisy. Tym razem pstrąg w roli głównej. Przepis zawiera: pstrąga, natkę pietruszki, czosnek, masło i cytrynę.
Składniki:
- 2 pstrągi
- ½ pęczka natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki miękkiego masła
- 1 cytryna
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pstrąga dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie oprószyć go solą oraz pieprzem.Skropić sokiem z cytryny.Obrany czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Natrzeć nim wnętrze ryby.Do środka włożyć jeszcze masło oraz natkę pietruszki.Tak przygotowanego ułożyć na folii aluminiowej.Szczelnie zawinąć.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut.
Liczba porcji: 2