Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stek z halibuta Teresy

Pychotka.pl gorąco poleca sprawdzone przepisy na znakomitości z ryb. Dziś przepis na steka z halibuta. Do jego wykonania potrzebujesz: oleju z pestek winogron, soku z cytryny, czosnku i przypraw.    
 

Składniki:

  • 2 steki z halibuta
  • 1 cytryna
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • mielony grubo kolorowy pieprz
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Mięso delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie z cytryny wycisnąć sok i dodać go do oleju.
    Wrzucić jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą posmarować steki.
    Ułożyć je na blasze wyłożonej folią aluminiową.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut. 
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *