Pychotka.pl gorąco poleca sprawdzone przepisy na znakomitości z ryb. Dziś przepis na steka z halibuta. Do jego wykonania potrzebujesz: oleju z pestek winogron, soku z cytryny, czosnku i przypraw.
Składniki:
- 2 steki z halibuta
- 1 cytryna
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oleju z pestek winogron
- mielony grubo kolorowy pieprz
- sól
Sposób wykonania:
-
Mięso delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie z cytryny wycisnąć sok i dodać go do oleju.Wrzucić jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą posmarować steki.Ułożyć je na blasze wyłożonej folią aluminiową.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.
Liczba porcji: 2