Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tuńczyk z grilla Natalii

Dla miłośników ryb. Zbiór znakomitych przepisów. Dziś przepis na tuńczyka z grilla pomysłu Natalii. Przepis zawiera: steki z tuńczyka, oliwę z oliwek, sok z cytryny, kolendrę i czosnek. 
 

Składniki:

  • 2 steki z tuńczyka
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka kolendry 
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki kminku
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny.
    Dodać kolerndrę oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Wrzucić jeszcze kminek i razem wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć rybę.
    Odstawić na co najmniej 30 minut, aby mięso przegryzło się z przyprawami.
    Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie,.
    Grillować po kilka minut z obu stron. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *