Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone dzwonka z łososia Małgorzaty

A teraz łosoś w roli głównej czyli przepis na pieczone dzwonka z łososia Małgorzaty. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: dzwonek z łososia, soku z cytryny, masła i imbiru. 
 

Składniki:

  • 4 dzwonka łososia
  • oliwa do smażenia
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 6 łyżek miękkiego masła
  • 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 2 łyżki świeżo startego korzenia imbiru
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Dzwonka delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Ułożyć dzwonka na kawałku folii aluminiowej.
    Następnie miękkie masło utrzeć razem z sokiem z cytryny.
    Dodać jeszcze imbir oraz rozmaryn, wymieszać.
    Powstałe ziołowe masło ułożyć na łososiu.
    Całość szczelnie zawinąć z w folię.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 30 minut.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *