Kolejny przepis na znakomitą zupę. Tym razem kurki w roli głównej. Do jej wykonania potrzebujesz: kurek, włoszczyzny, koperku i masła.
Składniki:
- 1 porcja rosołowa
- 1 pęczek włoszczyzny
- ½ kg kurek świeżych
- 50 ml śmietany
- świeży koperek
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Miso dokładnie oczyścić, podzielić na porcję i wrzucić do garnka.Włoszczyznę obrać i dodać do mięsa.Zalać całość 1,5 l wody i ugotować wywar.W między czasie oczyścić kurki, większe można pokroić na mniejsze porcję.Wrzucić je na patelnie z rozgrzanym masłem i przesmażyć.Gotowy wywar przecedzić i ponownie wlać do garnka.Dodać do niego grzyby i gotować około 15 minut.Na koniec zaprawić zupę śmietaną.Wrzucić posiekany koperek.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4