Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kurek Artura

Kolejny przepis na znakomitą zupę. Tym razem kurki w roli głównej. Do jej wykonania potrzebujesz: kurek, włoszczyzny, koperku i masła. 
 

Składniki:

  • 1 porcja rosołowa
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • ½ kg kurek świeżych
  • 50 ml śmietany 
  • świeży koperek
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Miso dokładnie oczyścić, podzielić na porcję i wrzucić do garnka.
    Włoszczyznę obrać i dodać do mięsa.
    Zalać całość 1,5 l wody i ugotować wywar.
    W między czasie oczyścić kurki, większe można pokroić na mniejsze porcję.
    Wrzucić je na patelnie z rozgrzanym masłem i przesmażyć.
    Gotowy wywar przecedzić i ponownie wlać do garnka.
    Dodać do niego grzyby i gotować około 15 minut.
    Na koniec zaprawić zupę śmietaną.
    Wrzucić posiekany koperek.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *