Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Karp gotowany w warzywach z sosem sojowym

Składniki: 1 średni karp 60 dkg małych ziemniaczków 1 marchewka 1/3 szklanki sosu sojowego 5 łyżek cukru   Sposób przyrządzenia: Karpia sprawić i pokroić w małe dzwonka. Ziemniaki i marchewkę obrać. Zagotować ¾ litra wody. Do garnka z wrzącą wodą wrzucić ziemniaki pokrojoną w plasterki marchewkę i pokrojone dzwonka karpia, gotować na małym ogniu. Wsypać…

Filety z pangi zapiekane z winogronami

Składniki: 1 kiść jasnych winogron 70 dkg filetów z pangi sól, pieprz do smaku mąka 15 dkg masła ½ szklanki śmietany 1 ½ łyżki soku z cytryny   Sposób przyrządzenia: Winogrona umyć, osuszyć. Filety opłukać, osuszyć, oprószyć mąką, posolić. Na patelni roztopić masło, partiami układać filety, obsmażyć po 3-4 minuty z każdej strony na złocisty…

Pstrągi w sosie owocowym z migdałami

Składniki: 4 pstrągi 5 łyżek soku z cytryny 1 ½ szklanki jasnych winogron ½ szklanki bulionu z kostki 1 szklanka śmietany 2 łyżki mąki ½ szklanki płatków migdałowych sól, pieprz do smaku 5 łyżek masła ½ szklanki białego wina Sposób przyrządzenia: Ryby umyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i obtoczyć w mące. Winogrona…

Filety z tilapii zapiekane z pieczarkami

Składniki: 1 kg filetów z tilapii mielony pieprz sok z cytryny 3 cebule ½ kg pieczarek 2 łyżki oleju 3 łyżki masła 1 ½ szklanki śmietany sól 3 łyżki mąki 4 łyżki ostrego żółtego sera olej Sposób przyrządzenia: Filety opłukać, podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem. Cebulę obrać pokroić w plastry, obłożyć…

Lin w śmietanie Oli

Składniki: 1 kg lina 5 dkg grzybów 1 cebula 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku ½ szklanki śmietany ½ pęczka natki pietruszki 2 litry wody Sposób przyrządzenia: Lina sprawić, umyć, osączyć, wykroić filety, wyjąć ości, mięso pokroić w kostkę. Umyte grzyby pokroić w paseczki, obraną cebule pokroić w kostkę i zrumienić na maśle, połączyć …