Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Karp po węgiersku z ryżem

Składniki: 1 karp 3 cebule 300 g ryżu włoszczyzna 1 łyżka oleju 2 łyżeczki pieprzu sól Sposób wykonania: Ryż zalać wodą i odstawić na kilka godzin. W między czasie głowę karpia oraz włoszczyznę zalać wodą i gotować około 1,5 godziny a potem przecedzić. W między czasie odsączony ryż przesmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie karpia naciąć…

Kartoflanka z łososiem

Składniki: 200 g łososia wędzonego 150 g łososia świeżego 400 g ziemniaków ½ kostki masła 1 por 1 cebula 1 łyżka majeranku 5 ziarenek ziela angielskiego 3 liście laurowe pieprz sól 200 ml śmietany Sposób wykonania: Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, które zalać 2 litrami wody. Dodać jeszcze liść laurowy, masło oraz ziele angielskie i…

Karp w pomidorach i zielonej papryce

Składniki: 1 karp 100 g smalcu 2 cebule 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 3 pomidory 2 zielone papryki sól pieprz Sposób wykonania: Sprawionego karpia pokroić na dzwonka, które oprószyć solą i wstawić do lodówki. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu po czym oprószyć ją papryką oraz pieprzem. Dodać pokrojoną w krążki…

Gulasz z węgorza na ostro

Składniki: 1 kg węgorza 100 ml oliwy z oliwek 200 g cebuli 2 ostre papryczki 2 łyżki pasty pomidorowej 100 ml octu winnego 2 liście laurowe 3 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie po czym dodać papryczki chili oraz dzwonka węgorza. Całość oprószyć solą i…

Gulasz rybny z zielonym groszkiem

Składniki: 750 g filetów z ryby morskiej 50 g mąki 100 g cebuli 50 g koncentratu pomidorowego 150 g zielonego groszku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 2 szkl rosołu 2 łyżki oleju sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Filety rybne skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem po czym pokroić je…