Składniki:
- 750 g filetów z ryby morskiej
- 50 g mąki
- 100 g cebuli
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 150 g zielonego groszku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 2 szkl rosołu
- 2 łyżki oleju
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Filety rybne skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem po czym pokroić je w kostkę i obtoczyć w mące.
Następnie smażyć na rozgrzanym oleju.
Natomiast posiekaną cebulę również podsmażamy na rozgrzanym oleju po czym oprószyć ją mąką i wymieszać z koncentratem.
Rozprowadzić całość wywarem i wrzucić groszek. Trzymać na małym ogniu do miękkości groszku, wówczas włożyć rybę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu jeszcze przez kilka minut.