Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz rybny z zielonym groszkiem

Składniki:

  • 750 g filetów z ryby morskiej
  • 50 g mąki
  • 100 g cebuli
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 150 g zielonego groszku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 2 szkl rosołu
  • 2 łyżki oleju
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Filety rybne skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem po czym pokroić je w kostkę i obtoczyć w mące.
Następnie smażyć na rozgrzanym oleju.
Natomiast posiekaną cebulę również podsmażamy na rozgrzanym oleju po czym oprószyć ją mąką i wymieszać z koncentratem.
Rozprowadzić całość wywarem i wrzucić groszek. Trzymać na małym ogniu do miękkości groszku, wówczas włożyć rybę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu jeszcze przez kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *