Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Pstrąg z chrzanem Henryka

Składniki: 2 pstrągi 2 ząbki czosnku 1 cytryna ½ pęczka natki pietruszki 1/3 szklanki oleju sól, pieprz do smaku świeżo starty chrzan Sposób przyrządzenia; Oczyścić i sprawić pstrągi, pozostawić głowy, usunąć oczy. Rybę dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem. Do każdej ryby włożyć po kilka gałązek natki pietruszki, skropić mięso sokiem…

Tatar z łososia z awokado

Składniki: 20 dag wędzonego łososia 1 cebula 1 cytryna 3 ogórki konserwowe 1 gałązka koperku 1 awokado Sposób wykonania: Łososia pokroić w drobną kostkę, którą ułożyć na środku talerza. Następnie cebulę, ogórki oraz awokado pokroić w drobną kostkę i ułożyć wokół łososia. Udekorować plasterkami cytryny oraz koperkiem.

Śledzie z ogórkiem, grzybami i kaparami

Składniki: 4 filety 1 cebula kilka ogórków konserwowych kilka marynowanych grzybków mały słoiczek kaparów 1 cytryna pieprz Sposób wykonania: Śledzie pokroić w drobną kostkę po czym ułożyć je na środku talerza. Cebulę, grzyby i kapary również drobno pokroić i ułożyć wokół śledzia. Oprószyć całość pieprzem i udekorować plasterkami cytryny.