Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Sandacz z sardynkami

Składniki: 80 dag sandacza 2 cebule 1 puszka sardynek 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Sandacza pokroić na mniejsze porcje, które oprószyć solą. Następnie do sardynek dodać posiekaną cebulę oraz pieprz. Dokładnie wymieszać i powstałą masą nasmarować rybę. Przełożyć sandacza do…

Okonie w cieście z kurkumą

Składniki: 1 kg małych okonków ½ szkl oleju 6 łyżek mąki 150 ml wody ½ cytryny łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Sposób wykonania: Sprawione ryby natrzeć solą oraz pieprzem. Następnie mąkę wymieszać z kurkumą po czym dodawać wodę tak aby powstało gęste ciasto. W ciście zanurzać kawałki ryby, które smażyć na rozgrzanym…

Halibut w cieście

Składniki: ½ kg filetów z halibuta ½ szkl mąki ryżowej ½ szkl mąki pszennej 1 białko ½ szkl wody gazowanej ½ szkl oleju 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Obie mąki wymieszać ze sobą po czym dodać szczyptę soli , białko oraz wodę. Całość dokładnie zmiksować na gładkie ciasto. Następnie halibuta pokroić…