Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z koperkowej marynacie

 

Składniki:

 

  • 1 kg łososia
  • 70 g soli
  • 90 g cukru
  • 1 łyżka zgniecionego białego pieprzu
  • 3 pęczki koperku

Sposób wykonania:
Łososia wyfiletować, zostawiając skórę, którą lekko naciąć nożem.
Następnie koperek wymieszać, z pieprzem, solą oraz cukrem.
Przyprawy rozłożyć na dnie naczynia i na nich ułożyć łososia.
Przykryć naczynie folią i odstawić na 3 godziny.
Po tym czasie gdy marynata puści sok, wstawić do lodówki na 24 godziny.
Przed podaniem odsączyć rybę z marynaty i pokroić na plastry.
Udekorować plasterkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *