Składniki:
- 4 płaty mrożonej tilapi
- 1 kajzerka
- 1 jajko
- kilka gałązek natki pietruszki
- 3 łyżki mąki/ orkiszowej
- sól, pieprz do smaku
Składniki: 90 dag filetów soli masło cebula ¾ szkl startej marchewki 300 ml gotowej zupy-kremu z selera 2 łyżki wytrawnego białego wina łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki liści majeranku ¼ łyżeczki czosnku granulowanego ¼ szkl startego parmezanu ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej Sposób wykonania: Filety przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Następnie zupę wymieszać…
Składniki: 90 dag filetów z dorsza sok z 1 cytryny sól pieprz 1/3 szkl oliwy z oliwek 6 cebul 2 ząbki czosnku ½ szkl posiekanej natki pietruszki 3 pomidory ½ szkl wody ½ łyżeczki octu łyżeczka oliwy z oliwek cytryna Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek. Wówczas dodać posiekaną natkę pietruszki…
Składniki: puszka tuńczyka oliwa z oliwek 1/5 szkl cebuli ząbek czosnku łyżka posiekanej natki pietruszki 2 szkl pokrojonych pomidorów 170 g przecieru pomidorowego 2/3 szkl wody ½ łyżeczki pieprzu ¼ łyżeczki suszonej bazylii ¼ łyżeczki oregano Sposób wykonania: 1/3 szkl oliwy rozgrzać na patelni, wówczas dodać odsączonego z zalewy tuńczyka. Wrzucić jeszcze posiekana cebulę, czosnek…