Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Tuńczyk i pomidory

Składniki: masło 2 puszki tuńczyka pomidor ½ szkl startego sera mozzarella 1 szkl mleka 1 szkl maki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki masła 2 jajka łyżeczka suszonego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Formę do tarty posmarować masłem po czym rozłożyć na niej równomiernie kawałki tuńczyka. Następnie rozłożyć kawałki pomidora i posypać…

Tilapia z papryką i miodem

Składniki: 45 dag filetów z tilapii paczka okrągłych krakersów Ritz zielona papryka łyżka miodu Sposób wykonania: Filety rozłożyć równomiernie w naczyniu żaroodpornym. Następnie za pomocą miksera rozdrobnić krakersy. Dodać do nich rozdrobnioną paprykę oraz miód. Całość dokładnie wymieszać. Powstał a mieszankę rozprowadzić do filetach. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20…