Składniki: masło 2 puszki tuńczyka pomidor ½ szkl startego sera mozzarella 1 szkl mleka 1 szkl maki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki masła 2 jajka łyżeczka suszonego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Formę do tarty posmarować masłem po czym rozłożyć na niej równomiernie kawałki tuńczyka. Następnie rozłożyć kawałki pomidora i posypać…
Tag: ryba
Porady i Ciekawostki
Flądra w płatkach migdałowych
by Patryk Roszkowski • • 0 Comments
Składniki: 5 łyżek masła łyżka oliwy z oliwek 45 dag filetów z flądry mąka 2 jajka ¼ szkl migdałów w płatkach ¼ szkl białego wina 2 łyżki soku z cytryny Sposób wykonania: Filety obtoczyć w mące a następnie w roztrzepanym jajku po czym obsmażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oliwy. Następnie rybę wyjąć a na…
Porady i Ciekawostki
Ryba na parze z imbirem
by Dorota Karcz • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Tilapia z papryką i miodem
by Teresa Staszak • • 0 Comments
Składniki: 45 dag filetów z tilapii paczka okrągłych krakersów Ritz zielona papryka łyżka miodu Sposób wykonania: Filety rozłożyć równomiernie w naczyniu żaroodpornym. Następnie za pomocą miksera rozdrobnić krakersy. Dodać do nich rozdrobnioną paprykę oraz miód. Całość dokładnie wymieszać. Powstał a mieszankę rozprowadzić do filetach. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20…
Porady i Ciekawostki
Curry z filetów dorsza
by Sebastian Grabarczyk • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl bulionu warzywnego 90 dag filetów z dorsza 2 łyżki masła cebula zielona papryka łodygi selera naciowego 2 łyżki przyprawy curry 2 łyżki mąki sól pieprz ½ szkl posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Bulion doprowadzić do wrzenia, wówczas włożyć do niego rybę i gotować około 5 minut. Po tym czasie filety wyjąć a…