Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Tuńczyk, ryż i groszek

Składniki: 1 ½ szkl wrzątku drobiowa kostka rosołowa 300 g mrożonego groszku 1 ½ szkl gotowej zupy serowej puszka tuńczyka 3 szkl ugotowanego ryżu Sposób wykonania: Do rondelka wlać wrzątek w którym rozpuścić kostkę rosołową. Następnie wrzucić groszek i doprowadzić do wrzenia. Wówczas dodać tuńczyka i ponownie zagotować. Dodać ryż, wymieszać i zdjąć z ognia…

Chowder z pieczonej ryby

Składniki: 3 ziemniaki 4 cebule 90 dag filetów z dorsza 2 łyżki masła sól pieprz ½ łyżeczki nasion selera 6 szkl mleka odtłuszczonego ½ szkl posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem rozłożyć połowę plastrów ziemniaków a na nich ułożyć połowę plastrów cebuli. Całość skropić masłem o oprószyć solą, pieprzem i…

Potrawka z tuńczyka z serem

Składniki: 2 łyżki masła 3 łodyżki selera naciowego cebula ziemniak 3 łyżki mąki 3 szkl mleka 2 puszki tuńczyka 10 dag sera cheddar łyżeczka tymianku łyżeczka koperku sól pieprz ¼ szkl posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekany seler, cebulę oraz obranego ziemniaka pokrojonego w kostkę. Gdy ziemniak będzie miękki dodać mleko…