Składniki:
- 2 łyżki masła
- 3 łodyżki selera naciowego
- cebula
- ziemniak
- 3 łyżki mąki
- 3 szkl mleka
- 2 puszki tuńczyka
- 10 dag sera cheddar
- łyżeczka tymianku
- łyżeczka koperku
- sól
- pieprz
- ¼ szkl posiekanej natki pietruszki
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekany seler, cebulę oraz obranego ziemniaka pokrojonego w kostkę.
Gdy ziemniak będzie miękki dodać mleko oaz mąkę.
Całość dokładnie wymieszać i gotować około 5 minut.
Po tym czasie dodać tuńczyka, starty ser, posiekany koperek oraz tymianek.
Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Pozostawić na ogniu ostanie 10 minut.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki.