Składniki:
- 3 ziemniaki
- 4 cebule
- 90 dag filetów z dorsza
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
- ½ łyżeczki nasion selera
- 6 szkl mleka odtłuszczonego
- ½ szkl posiekanej natki pietruszki
Sposób wykonania:
Na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem rozłożyć połowę plastrów ziemniaków a na nich ułożyć połowę plastrów cebuli.
Całość skropić masłem o oprószyć solą, pieprzem i nasionami selera.
Następnie rozłożyć kawałki filetów z dorsza , które oprószyć solą oraz pieprzem.
Ponownie rozłożyć ziemniaki oraz cebulę.
Również skropić masłem i posypać solą oraz pieprzem.
Na koniec polać mlekiem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 1 godziny.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki.