Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chowder z pieczonej ryby

Składniki:

  • 3 ziemniaki
  • 4 cebule
  • 90 dag filetów z dorsza
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • ½ łyżeczki nasion selera
  • 6 szkl mleka odtłuszczonego
  • ½ szkl posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:
Na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem rozłożyć połowę plastrów ziemniaków a na nich ułożyć połowę plastrów cebuli.
Całość skropić masłem o oprószyć solą, pieprzem i nasionami selera.
Następnie rozłożyć kawałki filetów z dorsza , które oprószyć solą oraz pieprzem.
Ponownie rozłożyć ziemniaki oraz cebulę.
Również skropić masłem i posypać solą oraz pieprzem.
Na koniec polać mlekiem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 1 godziny.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *