Składniki:
- 80 dag soli
- 180 g naturalnego jogurtu
- 2 cebule
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki gram masala
- ¼ łyżeczki imbiru w proszku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- kilka plasterków cytryny
- sól
Składniki:
Składniki: 1 kg karpia ½ szkl oleju 1 szkl śmietany kremówki ½ szkl białego wina 3 łyżki startego chrzanu sól cukier pieprz sok z cytryny Sposób wykonania; Karpia dokładnie wypatroszyć i oczyścić, usuwając głowę, ogon oraz płatwy. Następnie podzielić go na mniejsze porcje, które oprószyć solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i obtoczyć w mace.…
Składniki: 1 karp 4 cebule liść laurowy ziele angielskie pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Karpia dokładnie wypatroszyć i oczyścić, usuwając Pełty, ogon i głowę. Następnie odcięta głowę przełożyć do rondla, zalać osoloną woda i ugotować. Wówczas dodać do niej obraną cebulę oraz karpia podzielonego na porcję. Wrzucić jeszcze liść laurowy, pieprz oraz…
Składniki: 1 kg węgorza 1 szkl białego wytrawnego wina ziele angielskie liść laurowy goździki sól pieprz 1 szkl bulionu warzywnego Sposób wykonania: Węgorza dokładnie oczyścić, usuwając skórę oraz odcinając głowę. Następnie pokroić go na mniejsze kawałki, które natrzeć solą oraz pieprzem i odstawić na 15 minut. Po tym czasie przełożyć węgorza do rondla, zalać go…