Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Węgorz duszony z warzywami

Składniki: 1 kg węgorza marchew pietruszka kawałek selera 3 łyżki mąki 4 łyżki oleju Sposób wykonania: Węgorza dokładnie oczyścić i wypatroszyć. Następnie podzielić go na mniejsze kawałki, które obtoczyć w mące po czym obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Natomiast marchew, pietruszkę i selera obrać i pokroić w słupki. Smażyć około 7 minut i po tym…

Sałatka z wędzonej ryby z kukurydzą i porem

Składniki: 1 kg wędzonej makreli puszka kukurydzy por 2 ogórki kiszone 3 łyżki majonezu łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz   Sposób wykonania;   Mięso makreli rozdrobnić widelcem. Następnie kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do makreli. Pory pokroić w krążki i sparzyć je wrzątkiem po czym przełożyć do reszty składników. Wrzucić jeszcze ogórka pokrojonego w kostkę…

Roladki z sandacza z marchewką i ogórkiem

Składniki: 1 kg sandacza 1 marchewka 2 konserwowe ogórki 3 ząbki czosnku 1 cytryna 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Rybę dokładnie oczyścić, usuwając ości. Następnie pokroić ją na cienkie filety, które skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Natomiast obraną marchewkę i ogórki pokroić…