Składniki: 1 kg węgorza marchew pietruszka kawałek selera 3 łyżki mąki 4 łyżki oleju Sposób wykonania: Węgorza dokładnie oczyścić i wypatroszyć. Następnie podzielić go na mniejsze kawałki, które obtoczyć w mące po czym obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Natomiast marchew, pietruszkę i selera obrać i pokroić w słupki. Smażyć około 7 minut i po tym…
Tag: ryba
Porady i Ciekawostki
Sałatka z wędzonej ryby z kukurydzą i porem
by Katarzyna Wójcik • • 0 Comments
Składniki: 1 kg wędzonej makreli puszka kukurydzy por 2 ogórki kiszone 3 łyżki majonezu łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania; Mięso makreli rozdrobnić widelcem. Następnie kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do makreli. Pory pokroić w krążki i sparzyć je wrzątkiem po czym przełożyć do reszty składników. Wrzucić jeszcze ogórka pokrojonego w kostkę…
Porady i Ciekawostki
Duszona sola w jogurcie
by Patrycja Nowak • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Roladki z sandacza z marchewką i ogórkiem
by Celina Ptak • • 0 Comments
Składniki: 1 kg sandacza 1 marchewka 2 konserwowe ogórki 3 ząbki czosnku 1 cytryna 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Rybę dokładnie oczyścić, usuwając ości. Następnie pokroić ją na cienkie filety, które skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Natomiast obraną marchewkę i ogórki pokroić…
Porady i Ciekawostki
Smażona sielawa z marynaty
by Damian Mastela • • 0 Comments
Składniki; 1 kg sielawy ½ szkl mąki ½ szkl oleju 1 cebula 1 pietruszka plaster selera 2 listki laurowe kilka ziarenek pieprzu kilka ziarenek ziela angielskiego 2 goździki ½ szkl octu 2 szkl wody szczypta cukru Sposób wykonania: Sielawę pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą i obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z…