Składniki:
- 80 dag soli
- 180 g naturalnego jogurtu
- 2 cebule
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki gram masala
- ½ łyżeczki imbiru w proszku
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- kilka plasterków cytryny
- sól
Sposób wykonania:
Oczyszczoną sole pokroić na mniejsze kawałki, pi czym zalać ja jogurtem i wstawić na kilka godzin do lodówki.
W między czasie1 cebulę zetrzeć na tarce, która wymieszać z imbirem.
Natomiast drugą cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na rozgrzanej oliwie.
Wówczas dodać do niej starta cebulę z imbirem oraz gram masala.
Wymieszać i trzymać na małym ogniu około 3 minut.
Po tym czasie włożyć kawałki ryby, razem z jogurtem w którym się marynowała i dusić około 15 minut.
Na koniec doprawić do smaku sola i udekorować natką pietruszki i plasterkami cytryny.