Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukinia pieczona z ziołami i serem

Składniki:

  • ½ kg cukinii
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka startego żółtego sera
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Cukinię umyć i przekroić wzdłuż na pół a połówki te jeszcze raz na pół.
Przełożyć je do naczynia żaroodpornego przecięciem do spodu.
Naczynie wcześniej należy posmarować masłem i posypać posiekanym czosnkiem.
Natomiast wierzch cukinii posypać posiekaną cebulą.
Oprószyć jeszcze solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i skropić sokiem z cytryny.
Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 80 stopni na około 15 minut.
Pod koniec pieczenia zdjąć folię a na wierzchu rozłożyć ser wymieszany ze śmietaną i bułka tartą.
Zapiekać jeszcze kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *