Składniki: 4 filety z Pangi ½ cytryny 1 cebula sól, ziołowy pieprz Sos: 1 średni korzeń imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oliwy z oliwek 1 ½ szklanki bulionu warzywnego 3 łyżki śmietany sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć natrzeć solą i pieprzem ziołowym. Cebulę i cytrynę obrać, pokroić w plastry, obłożyć…
Tag: ryb
Łosoś
Łosoś w śmietanowym sosie
by Krystyna Homa • • 0 Comments
Panga
Rybny gulasz z pangi
by Dominika Ochmańska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z pangi 10 dkg słoniny 3 średnie cebule 2 łyżki mąki 2 łyżki pasty pomidorowej 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 2 czerwone papryki 2-3 ząbki czosnku ½ łyżeczki majeranku szczypta kminku kostka bulionowa sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i mąką.…
Panga
Panga zapiekana z porami
by Jolanta Rabenda • • 0 Comments
Składniki: 60 dkg pangi sok z jednej cytryny 2 pory ½ szklanki słodkiej śmietanki 2-3 łyżki startego żółtego sera 2 jajka 2 łyżki oleju 1 pomidor 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, tymianek Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, skropić cytryną, oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Odstawić na 20 minut. Pory oczyścić,…
Panga
Panga na ostro
by Sonia Łoza • • 0 Comments
Składniki: ½ kg pangi szklanka bulionu warzywnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 50 ml koniaku 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 2 łyżki mąki 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, pokroić na kawałki, delikatnie posolić i oprószyć pieprzem. Po kilku minutach posypać mąką. Cebulę i czosnek obrać i…