Składniki: 4 pstrągi 2 szkl. białego wina łyżka suszony estragonu 2 łyżki szczypiorku sól pieprz cytryna Przygotowanie: Sprawione ryby nacieramy solą, pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce. Następnie układamy w rondlu, zalewamy winem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i estragonem i gotujemy 20 minut. Następnie wykładamy na półmisek i przybieramy plasterkami cytryny. Przepis na konkurs Godin nadesłany…
Tag: pstrąg
Listy
Pstrąg z grilla glazurowany miodem i musztardą
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki:
- 2 średniej wielkości tuszki pstrąga
- 1 cytryna
Glazura:
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka musztardy
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżki oliwy
Listy
Szaszłyki z pstrąga z cukinią grillowany
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 80 dkg filetów z pstrąga lub łososia 1 cukinia ½ łyżeczki mielonego chili 3 łyżki sezamu sól, pieprz do smaku 3 łyżki oliwy Sałatka: 1 kwaśne jabłko 2 awokado 1 czerwona cebula Dresing do sałatki: 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka miodu 2 łyżki wody 1/3 szklanka oliwy sól Sposób przyrządzenia: Składniki dresingu zmiksować. Owoce…
Listy
Filet z pstrąga z grilla z dodatkiem owoców grillowanych
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z dużego pstrąga lub tuszek mniejszych pstrągów 2 banany 1 żółty melon 1 ananas Marynata: ½ szklanki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka tartego imbiru – opcjonalnie 3 posiekane listki melisy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby umyć, osuszyć. Składniki marynaty zmiksować, polać nimi ryby, odstawić na 6 godzin. Przed…