Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pstrąg

Pstrąg w winie z estragonem

Składniki: 4 pstrągi 2 szkl. białego wina łyżka suszony estragonu 2 łyżki szczypiorku sól pieprz cytryna Przygotowanie: Sprawione ryby nacieramy solą, pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce. Następnie układamy w rondlu, zalewamy winem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i estragonem i gotujemy 20 minut. Następnie wykładamy na półmisek i przybieramy plasterkami cytryny. Przepis na konkurs Godin nadesłany…

Filet z pstrąga z grilla z dodatkiem owoców grillowanych

Składniki: 1 kg filetów z dużego pstrąga lub tuszek mniejszych pstrągów 2 banany 1 żółty melon 1 ananas Marynata: ½ szklanki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka tartego imbiru – opcjonalnie 3 posiekane listki melisy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby umyć, osuszyć. Składniki marynaty zmiksować, polać nimi ryby, odstawić na 6 godzin. Przed…