Składniki: 1 wędzony pstrąg 15 dag pieczarek 5 dag szpinaku 1 łyżka oliwy do przybrania pęczek szczypiorku Sposób wykonania: Mięso rozdrobnić widelcem po czym razem ze szpinakiem wrzucić na rozgrzaną oliwę na około 5 minut. Po tym czasie doprawić do Samku solą oraz pieprzem. Przełożyć na talerz i posypać posiekanym szczypiorkiem. Można skropić oliwą.
Tag: pstrąg
Listy
Pstrągi pieczone w foli
by Alicja Czech • • 0 Comments
Listy
Pstrągi w śmietanie
by Donata Pająk • • 0 Comments
Składniki: 4 wypatroszone pstrągi 2 łyżki mąki 4 łyżki oleju 1 łyżka masła 200 ml kwaśnej śmietany sól pieprz 1/ pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Pstrągi oprószyć solą oraz pieprzem po czym obtoczyć w mace i obsmażyć an rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. W miedzy czasie na drugiej patelni rozgrzać masło po…
Listy
Wędzony pstrąg z chrzanem
by Aneta Borowska • • 0 Comments
Składniki: 300 g filetów pstrąga 200 ml śmietanki kremówki 2 łyżki chrzanu sól cukier sok z cytryny 1 cytryna Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze kawałki, które ułożyć na talerzu i skropić sokiem cytryny. Następnie śmietanę ubić na sztywno po czym połączyć ja z chrzanem i doprawić do smaku solą oraz cukrem. Śmietanę wylać na…