Składniki: 6 całych pstrągów/ wypatroszonych/ Bejca: 1 pęczek natki pietruszki 3 papryczki chili 6-7 ząbków czosnku pęczek kolendry 10 łyżek oliwy sok z cytryny sól, pieprz do smaku 6 grubych plastrów cytryny 3 obrane pomidory pokrojone w grubszą kostkę 2 łyżki masła Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki bejcy dokładnie zmiksować blenderem. Pstrągi natrzeć z wierzchu i…
Tag: pstrąg
Listy
Pstrąg w paście orzechowej
by Weronika Bonk • • 0 Comments
Listy
Pstrąg z masłem
by Weronika Snopek • • 0 Comments
Składniki: 4 pstrągi 2 łyżki masła 1 łyżka wódki jałowcówki kilka ziarenek jałowca 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Do masła dodać wódkę, sól oraz pieprz. Całość dokładnie utrzeć na gładką pastę. Następnie pstrąga skropić sokiem z cytryny a w środku natrzeć pastą maślaną. Piec rybę w specjalnym koszyczku na grillu.
Listy
Pstragi w migdałowej pierzynce
by Wiktoria Marzec • • 0 Comments
Listy
Sałatka z cykorii z pomarańczą
by Mikołaj Małkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 2 cykorie 2 pomarańcze 2000 g filetów pstrąga wędzonego 100 ml kwaśnej śmietany 1 łyżka startego chrzanu 2 łyżki octu winnego 3 łyżki oleju sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Cykorię posiekać, obrane pomarańcze podzielić na cząstki a pstrąga na mniejsze kawałki. Następnie śmietanę wymieszać z chrzanem, octem i olejem. Doprawić do smaku…