Składniki:
- 4 filety pstrąga
- 10 dag płatków migdałowych
- 1 łyżka masła
- 1 cytryna
- mąka
- 1 jajko
- sól
- pieprz
Składniki: 2 średniej wielkości pstrągi 1 cebula 20 dkg orzechów włoskich lub nerkowca 20 dkg świeżej lub mrożonej żurawiny ½ kostki masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby dokładnie umyć, odciąć głowę, wypatroszyć bez rozcinania jamy brzusznej. Ponownie dokładnie wypłukać, osuszyć, przeprawić na zewnątrz i wewnątrz. Orzechy drobno posiekać, żurawinę zmiksować. Cebulę obrać, pokroić w drobną…
Składniki: 2 duże pstrągi ½ kostki masła 1 szklanka ugotowanego ryżu ½ szklanki rodzynek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka tartego imbiru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby dokładnie umyć, odciąć głowę, wypatroszyć bez rozcinania jamy brzusznej. Ponownie dokładnie wypłukać, osuszyć, przeprawić na zewnątrz i wewnątrz. Ryż…
Składniki: 2 pstrągi 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 4 łyżki białego wina 3 łyżki posiekanych, ulubionych ziół 1 pęczek posiekanej dymki 2 drobno pokrojone suszone śliwki sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Ryby dokładnie umyć, odciąć głowę, wypatroszyć bez rozcinania jamy brzusznej. Ponownie dokładnie wypłukać, osuszyć, przeprawić…