Składniki: 40 dag pstrąga 2 ½ łyżki masła 1 cebula ½ l jasnego piwa 400 ml rosołu z drobiu 8 kromek bułki 5 dag startego parmezanu sok z cytryny 10 dag śmietany 18% 2 łyżki posiekanej pietruszki sól pieprz cukier Sposób wykonania: Oczyszczonego pstrąga pokroić na filety po czym usunąć ości i pokroić go na…
Tag: pstrąg
Ryby
Ryba faszerowana kalmarami
by Sylwia Kozieł-Dąbrowa • • 0 Comments
Pstrąg
Pstrąg pieczony Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: filet z pstrąga 1 kg kasza jęczmienna 10 łyżek cykoria 3 sztuki morele 5 sztuk orzechy włoskie 5 sztuk Sposób przyrządzenia: Filety z pstrąg należy rozmrozić, a jeśli są świeże wymoczyć w osolonej wodzie, następnie trzeba je zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku do miękkości, później dodać do nich kaszę jęczmienną, cykorię…
Pstrąg
Pstrąg z migdałami Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: pstrągi całe 5 sztuk płatki migdałowe 12,5 dag masło 12 dag czosnek 2 ząbki limonka 2 sztuki boczek 5 plasterków sól pieprz Sposób przyrządzenia: Pstrągi należy wypatroszyć, oskrobać i umyć. Skropić sokiem z limonki. Czosnek po obraniu należy posiekać. 10 dag płatków migdałowych należy utrzeć z 10 dag masła, czosnkiem pieprzem i solą. Piekarnik…
Pstrąg
Pstrąg w białym winie
by Kasia • • 0 Comments
Składniki: 1 kg pstrąga 1 butelka białego wytrawnego wina 3 łyżki masła 1 cytryna Sposób wykonania: Rybę oczyścić, usuwając skórę po czym pokroić ja na mniejsze kawałki. Kawałki ryby przełożyć do rondla i zalać je winem aby sięgało do połowy. Dodać jeszcze kawałki cytryny i masło. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut.