Składniki:
- 3 kilogramy białej kapusty
- 4 marchewki
- duża cebula
- oliwki
- 1/3 szklanki cukru
Zalewa:
- 1,5 szklanki oleju
- 1/2 szklanki cukru
- 1 szklanka octu
- 2 łyżki soli
Składniki: 2 kg wiśni 2 kg cukru Sposób przyrządzenia: Wiśnie umyć, wydrylować, przełożyć do szklanego naczynia i zasypać cukrem. Przykryć gazą i odstawić na 2 dni. Zlać sok/można go zapasteryzować/, a owoce zesmażać. Gdy się zeszklą napełnić słoiczki i zamknąć. Pasteryzować 20 minut i pozostawić na pokrywkach. Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i…
Składniki: 1 kg. średniej wielkości ogórków gruntowych kilka ząbków czosnku gałązki kopru sól Sposób przyrządzenia: Ogórki umyć, koper opłukać , ząbki czosnku obrać. Z litra gorącej wody i łyżki soli przygotować zalewę. Ogórki ułożyć ścisło w szklanym słoju lub naczyniu kamionkowym. Dodać rozgniecione ząbki czosnku i gałązki kopru. Zalać chłodną zalewą tak, by przykryła ogórki.…
Tekst został zamieszczony jedynie w celach informacyjno poglądowych, nie ma na celu promowania picia alkoholu ani innych form łamania prawa RP . Lekturę rozpocznij od przeczytania tego postu Bimber kojarzy nam się z ordynarnym, mocno „pachnącym” drożdżami trunkiem. Wcale tak być nie musi. Stosując poniższe rady uzyskamy znacznie lepszy alkohol Samogon w 2 godziny Składniki:…
Składniki: 4 kg ogórków 25 dag marchwi 20 dag natki pietruszki 1/2 kg cebuli Zalewa: 12,5 dag soli 15 ziarenek pieprzu 8 ziarenek ziela angielskiego 1 szklanka cukru 1 szklanka oliwy 1 szklanka octu 4 płaskie łyżeczki soli Sposób przyrządzenia: Ogórki obrać, zetrzeć na plasterki. Jarzyny zetrzeć na grubych oczkach, cebulę pokroić w plastry, natkę…