Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przetwory

Konfitura wiśniowa

Składniki: 2 kg wiśni 2 kg cukru Sposób przyrządzenia: Wiśnie umyć, wydrylować, przełożyć do szklanego naczynia i zasypać cukrem. Przykryć gazą i odstawić na 2 dni. Zlać sok/można go zapasteryzować/, a owoce zesmażać. Gdy się zeszklą napełnić słoiczki i zamknąć. Pasteryzować 20 minut i pozostawić na pokrywkach. Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i…

Ogórki małosolne Marzeny

Składniki: 1 kg. średniej wielkości ogórków gruntowych kilka ząbków czosnku gałązki kopru sól Sposób przyrządzenia: Ogórki umyć, koper opłukać , ząbki czosnku obrać. Z litra gorącej wody i łyżki soli przygotować zalewę. Ogórki ułożyć ścisło w szklanym słoju lub naczyniu kamionkowym. Dodać rozgniecione ząbki czosnku i gałązki kopru. Zalać chłodną zalewą tak, by przykryła ogórki.…

Bimber doskonały, czyli jak to robią nasi sąsiedzi 1

Tekst został zamieszczony jedynie w celach informacyjno poglądowych, nie ma na celu promowania picia alkoholu ani innych form łamania prawa RP . Lekturę rozpocznij od przeczytania tego postu Bimber kojarzy nam się z ordynarnym, mocno „pachnącym” drożdżami trunkiem. Wcale tak być nie musi. Stosując poniższe rady uzyskamy znacznie lepszy alkohol Samogon w 2 godziny Składniki:…