Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z białej kapusty

Składniki:

  • 3 kilogramy białej kapusty
  • 4 marchewki
  • duża cebula
  • oliwki
  • 1/3 szklanki cukru

Zalewa:

  • 1,5 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka octu
  • 2 łyżki soli

Sposób przyrządzenia:
Kapustę szatkujemy, marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę, całość zasypujemy cukrem i odstawiamy na godzinę.Można dodać oliwki. Składniki na zalewę zagotowujemy, surówkę zalewamy gorącą zalewą i wkładamy do słoików, a po ostygnięciu wstawiamy do lodówki.
Przepis nadesłany na konkurs  Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Ewa
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *