Składniki: • 1 kg małych ogórków • 2 cebule • łyżka kopru • ½ łyżki octu10% • 4 łyżki cukru • 300 g musztardy • 1 liść laurowy • ½ łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Cebule razem z koprem posiekać po czym wymieszać z musztardą. Dodać jeszcze ocet, pieprz oraz rozdrobniony liść laurowy. Całość wymieszać i…
Tag: przetwory domowe
Dżemy
Dżem z żurawin i aroni
by Klara Wolska • • 0 Comments
Powidła
Powidła z jabłek
by Luiza Dziedzic • • 0 Comments
Powidła
Powidła z truskawek i czereśni
by Cecylia Wysocka • • 0 Comments
Powidła
Powidła z borówek
by Bożena Czarnecka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg borówek 2 szkl. cukru 1 szkl. wody Sposób wykonania: Oczyszczone borówki zalać niewielką ilością wody i je ugotować. Następnie gdy woda wyparuje dodać do nich cukier i smażyć na małym ogniu nie przerywając mieszania aż objętość zmniejszy się o 1/3. Gorące powidła przełożyć do słoików, odstawić do ostygnięcia…



