Składniki:
- 1/2 kg fasoli(jaś)
- kawałek czegoś wędzonego(skórka od wędzonego boczku,kości od wędzonego schabu)
- 25 dag cienkiej kiełbasy
- 20 dag boczku
- 2 cebule
- 2 łyżki masła
- 1 puszka koncentratu pomidorowego
- sól,pieprz do smaku
Składniki: 50 dag mielonego mięsa po puszcze białej i czerwonej fasoli puszka pomidorów bez skórki 2 duże cebule 1 zielona papryka 2-3 łyżki oleju 0.5 łyżeczki tymianku sól pieprz do smaku 0.5 łyżeczki papryki słodkiej Sposób przyrządzenia: Fasolę osączyć na sitku. Pomidory rozdrobnic w zalewie, cebulę pokroic w cienkie paski.Rozgrzać w garnku olej ,podsmażyć mięso,dodać…
Składniki: • 1 kg czerwonej papryki • 10 dag fasoli perłowej • 25 dag kiełbasy • 2 łyżki oleju • 2 cebule • 2 – 3 łyżki przecieru pomidorowego • 3/4 szklanki śmietany • łyżka mąki • mielona papryka • majeranek • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować, odstawić na 2…
Składniki: 2kg- ziemniaków 5- lyżek oleju słonecznikowego 5- ząbków czosnku sól Sposób wykonanaia: Ziemniaki obieramy z upinek ,kroimy na połowę.Czosnek przeciskamy przez praskę mieszamy z olejem dodajemy troszke soli ,wszystko razem wylewamy na ziemniaki i mieszamy .Zostawiamy na 2 godzinki .Pozniej dajemy do piekarnika i pieczemy około 45 min. .Pyszne sa same ,ale mozna podac…