Składniki: 40 dag ugotowanego mięsa z rosołu 2 zielone ogórki 3 papryki (zielona, czerwona, żółta) 3 duże ziemniaki 25 dag pieczarek 2 cebule 1 szklanka rosołu (lub bulion w kostce) 5-6 pomidorów natka pietruszki olej czober cukier, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ogórki obrać, pokroić w kostkę. Papryki oczyścić, pokroić w paski, pieczarki podzielić na ćwiartki,…
Tag: przepisy na danie jednogarnkowe
Jednogarnkowe
Gulasz szegedyński
by Reneti • • 0 Comments
To jest zmodyfikowana przeze mnie (czytaj: uproszczona) wersja tego słynnego gulaszu. Jest to naprawdę świetny gulasz o wyrazistym smaku, dodatek kminku i kapusty doskonale harmonizuje z wieprzowiną.
Składniki:
- 1 kg wieprzowiny (karkówka, tłusta łopatka)
- 0,75 kg kapusty kiszonej
- 1 duża cebula
- kminek
- słodka sproszkowana papryka
- dobrej jakości kwaśna śmietana
Jednogarnkowe
Yambalaya
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 25 dag ryżu 20 dag cienkich parówek 30 dag bekonu 20 dag langusty (konserwa), 30 dag pomidorów 8 dag margaryny 3 strąki czerwonej papryki 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz i papryka do smaku Sposób przyrządzenia: Pokrajaną na cienkie plastry cebulę lekko zrumienić na margarynie, dodać pokrajany 'na kawałki bekon i przesmażyć.…
Jednogarnkowe
Chińszczyzna pychota
by madeleinem • • 0 Comments
Składniki: 3 torebki ryżu (paraboiled) 3 piersi z kurczaka, 2 duże marchewki, 1 por, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 5 dag grzybów mun, mieszanka warzywna chińska-mrożona, sos sojowy (nie dodawać soli), 1 Fix do potraw chińskich (Knorr) – mogą być 2, olej do smażenia. Produkty Kamis: 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka czosnku kolorowego,…
Jednogarnkowe
Kociołek z ogniska
by muchowa • • 2 komentarze
Składniki: marchew ziemniaki boczek kiełbasa, nie za tłusta sól 2 duże liście kapusty Produkty Kamis: Suszone pomidory z bazylią i czosnkiem KAMIS majeranek KAMIS pieprz kolorowy ziarnisty Kamis Sposób przygotowania: Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki, to samo robimy z ziemniakami. Boczek kroimy w plastry. Kiełbaskę również kroimy w plasterki. Przygotowujemy garnek żeliwny nad ognisko,…