Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chińszczyzna  pychota

Składniki:


  • 3 torebki ryżu (paraboiled)
  • 3 piersi z kurczaka,
  • 2 duże marchewki,
  • 1 por,
  • 1 papryka czerwona,
  • 1 papryka zielona,
  • 5 dag grzybów mun,
  • mieszanka warzywna chińska-mrożona,
  • sos sojowy (nie dodawać soli),
  • 1 Fix do potraw chińskich (Knorr) – mogą być 2,
  • olej do smażenia.

Produkty Kamis:

  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego,
  • 1 łyżeczka czosnku kolorowego,
  • kurkuma,
  • curry,
  • przyprawa chińska 5 smaków,
  • przyprawa kuchni chińskiej,
  • papryka słodka,
  • papryka ostra,
  • pieprz biały (mielony),
  • pieprz czarny (mielony),
  • warzywko.

Sposób przygotowania:
Grzyby mun zalać wrzątkiem i parzyć ok. 30min. W tym czasie wstawić ryż na ok. 17min z przyprawami: kurkumą (1 łyżeczka), carry (1/2 łyżeczki) oraz warzywkiem. Po ugotowaniu wysypać ryż do garnka.  Pokroić piersi z kurczaka w słupki, paprykę w paski, por w słupki, marchewki obrać oraz zetrzeć na tarce (najgrubsze oczka). Na patelni rozgrzać olej wsypać czosnek i zarumienić, włożyć mięso, dodać przyprawy: 4 łyżki sosu sojowego, po 1/2 łyżeczki kurkumy, carry, przyprawy chińskiej 5 smaków, przyprawy kuchni chińskiej, szczypta papryki słodkiej, ostrej oraz pieprzu. Po usmażeniu przełożyć mięso do garnka z ryżem. Następnie usmażyć kolejno warzywa z odrobiną wyżej podanych przypraw. Wszystko przełożyć do garnka. Dodać pokrojone w paski grzyby mun. Przyrządzić według przepisu fix (podane na opakowaniu) i połączyć z pozostałymi składnikami. Wszystkie składniki wymieszać. Ewentualnie przyprawić przyprawą chińska 5 smaków.
Smacznego!!!

Przepis nadesłany na konkurs Kamis. Autor: madeleinem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *