Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepisy na danie jednogarnkowe

Fasola z boczkiem

Składniki: • 80 dag zielonej fasolki • 40 dag boczku (chudego) • 3 gruszki • 1i1/2 cebuli • 3 szklanki wody • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • cząber • sól • pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę pokroić w piórka, boczek w plastry. Włożyć do garnka, zalać wodą, dodać trochę pieprzu i gotować na małym ogniu około…

Pulpety do flaczków.

Składniki: • 25 dag wątroby cielęcej lub wieprzowej • 2 łyżki łoju wołowego lub szpiku wołowego • 1 surowe jajka • kilka łyżek bułki tartej • natka z pietruszki • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątrobę posiekać na miazgę z dodatkiem 2 łyżek łoju wołowego lub szpiku wołowego. Do masy dodać 1 surowe jajko i tylko…

Fasolka po bretońsku (słodko-kwaśna)

Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 1 puszka koncentratu pomidorowego 1 kostka rosołowa 1 pęto kiełbasy 1 mała cebula 1 łyżeczka płaska mąki ziemniaczanej ketchup liść laurowy kwasek cytrynowy cukier papryka słodka pieprz sól Sposób przyrządzenia: Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni. Do garnka wlać jedną szklankę wody, zagotować…

Fasolka Arka

W miarę szybkie danie i bardzo ekonomiczne. Składniki: • ½ kg ścinków z wędlin (kiełbasa, szynka, polędwica etc.) • 2 duże cebule • 2 papryki (różne kolory) • 5 ząbków czosnku • 2 puszki fasoli (różne) – lub ugotowana fasola • Puszka pomidorów • Chilli • Pieprz, sól • Oregano • Bazylia • Kostka rosołowa…