Składniki: chleb 4 kromki cienkie masło 2 dag Sposób przyrządzenia Kromki chleba należy pokroić w dość drobną kosteczkę. Masło należy roztopić na rozgrzanej patelni i włożyć na nie kosteczki chleba, całość wymieszać i podsmażyć na wolnym ogniu. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
Tag: przegryzki
Przekąski
Drożdżowe hot-dogi
by Magdalena Paszek • • 0 Comments
Ciasto: 3 dkg drożdży 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oleju 1 jajko 3 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 łyżeczka cukru Reszta: 8 parówek ketchup ok. 20-30 dag sera żółtego ok. 20-30 dag pieczarek 1 średnia cebula olej do podsmażenia cebuli sól, pieprz do smaku białko Sposób wykonania: Do przyrządzenia pizzy używam miski…
Przekąski
Naleśniki z kuskusem i bakaliami
by Miauk • • 0 Comments
Składniki na ciasto: półtorej szklanki mąki pół szklanki mleka pół szklanki gazowanej wody mineralnej połowa opakowania cukru wanilinowego szczypta soli łyżka oleju Składniki na nadzienie: kuskus 1/3 szklanki orzechy (nerkowca, migdały, laskowe, włoskie) rodzynki trzy łyżki miodu Sposób wykonania: W misce dokładnie wymieszać podane składniki, ciasto odstawić na 15 minut. Rozgrzać patelnie, wylewać…
Przekąski
Gofry o smaku maślanym
by albertos • • 0 Comments
Przekąski
Naleśniki grzybowe
by albertos • • 0 Comments
Składniki: mąka 1/2 kg żółtka 4 sztuki sól mleko 2 szklanki masło 6 dag grzyby 60 dag olej 10 łyżek natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Żółtka proszę oddzielić o białek. Mąkę połączyć proszę z solą, żółtkami, mlekiem i wszystko dokładnie ze sobą wymieszać. Białka jaj należy dokładnie ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Na…

