Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z kuskusem i bakaliami

 
Składniki na ciasto:

  • półtorej szklanki mąki
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki gazowanej wody mineralnej
  • połowa opakowania cukru wanilinowego
  • szczypta soli
  • łyżka oleju

    Składniki na nadzienie:

  • kuskus 1/3 szklanki
  • orzechy (nerkowca, migdały, laskowe, włoskie)
  • rodzynki
  • trzy łyżki miodu
     
    Sposób wykonania:
    W misce dokładnie wymieszać podane składniki, ciasto odstawić na 15 minut. Rozgrzać patelnie, wylewać ciasto na patelnie i smażyć ciasto z obu stron. Kuskus zalać wrzątkiem, gdy napęcznieje dodać miód, bakalie i dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziewać naleśniki. Smacznego!

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Miauk

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *