Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w czerwonym sosie

Składniki:

  • 4 płaty śledzia solonego (wymoczone w wodzie)
  • 4 duże cebule
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki octu
  • 0,5 szkl. oleju
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • papryka czerwona w proszku
  • do dekoracji natka pietruszki

    Sposób wykonania:
    Cebulę podsmażyć na oleju do miękkości ,dodać przyprawy, koncentrat, miód, a na końcu ocet.
    Ostudzić ,wymieszać z pokrojonymi śledziami to wszystko włożyć do lodówki, aby śledzie nabrały smaku na ok 3-4godz.(śledzie pokroić w rąby,)
    Dekoracja: na talerzyku śledzie układać szpicami do siebie, na nie sos cebulowy i natka pietruszki.
    Smak sosu cebulowego powinien być słodko-kwaśny

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Renata Kapała

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *