Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z ryb

Szczupak lub sandacz z kolorowym farszem

Składniki: 2 kg sprawionego szczupaka lub sandacza sól i pieprz do smaku plastry cytryny, natka pietruszki Farsz: 6 ugotowanych pokrojonych w kostkę jajek 20 dkg pokrojonego w kostkę żółtego sera 4 posiekane ząbki czosnku 6 łyżek masła 2 czerwone, oczyszczone, pokrojone w kostkę papryki 1 jajko sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Z ryby…

Uklejki po włosku

Składniki: 50 dkg uklei 1 drobno posiekana łodyga selera naciowego 2 posiekane młode cebulki 1 ząbek czosnku ulubione zioła kawałek kory cynamonowca 2 łyżki oliwy 3 szklanki octu 3 % mąka olej do głębokiego smażenia sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybki wypatroszyć, umyć, bardzo dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Ryby umieścić…

Łosoś z makaronem i szpinakiem

Składniki: 1 kg filetów z łososia lub z pangi, tilapii ¼ szklanki sos sojowy ¼ szklanki miodu 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki tartego imbiru 20 dkg makaronu sojowego 40 dkg liści szpinaku 1 łyżka oliwy 1 łyżka ziaren sezamu Sposób przyrządzenia: W niewielkim rondlu wymieszać sos sojowy, imbir, miód, sok z cytryny, podgrzewać…

Filet z łososia w sosie śmietankowo rozmarynowym

Składniki: 60 dkg filetów z łososia 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżeczka świeżego, drobno posiekanego rozmaryny 1 szklanka śmietany 4 łyżki soku z pomarańczy Sposób przyrządzenia: Filet z łososia podzielić na porcję, przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem, odstawić na 30 minut. Porcje ryby umieścić w naczyniu żaroodpornym, polać śmietaną wymieszaną z sokiem…