Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z łososia w sosie śmietankowo rozmarynowym

Składniki:

  • 60 dkg filetów z łososia
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka świeżego, drobno posiekanego rozmaryny
  • 1 szklanka śmietany
  • 4 łyżki soku z pomarańczy

Sposób przyrządzenia:
Filet z łososia podzielić na porcję, przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem, odstawić na 30 minut. Porcje ryby umieścić w naczyniu żaroodpornym, polać śmietaną wymieszaną z sokiem pomarańczy. Piec  przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Podawać z frytkami, ryżem i ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *