Składniki: 400-600 g makaronu 6-8 łyżek masła 10 łyżek tartej buki sól Sposób wykonania: Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć bułkę tartą. Następnie makaron odcedzić i polać go masełkiem z bułką tartą.
Tag: potrawy z makaronu
Lasagne
Lasagne z soczewicą czerwoną
by Magdalena Pieniążek • • 0 Comments
Spaghetti
Spaghetti w pomidorowym sosie z chlebkiem
by Anna C • • 0 Comments
Składniki: 500 g podłużnych pomidorów 5-6 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku 5- solonych anchois 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3-4 łyżki pokruszonego miąższu z chleba 400 g spaghetti sól Sposób wykonania: Pomidory sparzyć po czym obrać je ze skórki i grubo posiekać. W między czasie na rozgrzanej oliwie udusić posiekany czosnek po czym dodać pietruszkę,…
Makarony
Farfalle z grzybami i groszkiem
by Marta K • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki oliwy 1 cebula 1 łodyga pietruszki 120 g wędzonego boczku 400 g zielonego groszku 1 szkl. bulionu sól pieprz 80 g masła 300 g grzybów 500 g makaronu farfalle 100 g startego parmezanu Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie udusić posiekaną cebule i pietruszkę po czym dodać boczek pokrojony w kostkę i trzymać…



