Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti w pomidorowym sosie z chlebkiem

Składniki:

  • 500 g podłużnych pomidorów
  • 5-6 łyżek oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 5- solonych anchois
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 3-4 łyżki pokruszonego miąższu z chleba
  • 400 g spaghetti
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Pomidory sparzyć po czym obrać je ze skórki i grubo posiekać.
    W między czasie na rozgrzanej oliwie udusić posiekany czosnek po czym dodać pietruszkę, pomidory oraz rozdrobnione filety anchois.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu ok. 15-20 minut dość często mieszając.
    Chleb zarumienić na złoto a makron ugotować według przepisu na opakowaniu.
    Miękki makaron odcedzić, połać sosem i posypać zarumienionym chlebem.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna C

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *