.jpg)
Składniki:
- • 200 g makaronu
• 200 ml śmietany 18%
• 200 g truskawek (świeżych lub mrożonych)
• cukier wg gustu
.jpg)
Składniki: 30 dag. mięsa mielonego 1 cebula słoiczek koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki oregano 1 długi serek topiony śmietankowy 50 dag. makaronu rurki sól pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Mięso włożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, rozdrobnić widelcem i dusić pod przykryciem z cebulką pokrojoną w kostkę przez…
Składniki: 35 dag mąki 1 łyżeczka soli szczypta tartej gałki muszkatołowej 4 jajka 1 szkl. ciepłej wody 2 cebule 2 łyżki masła pęczek szczypiorku 20 dag żółtego sera Sposób wykonania: Do mąki wbić jajka, wlać ciepłą wodę oraz dodać sól i gałkę muszkatołową. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut. W między czasie posiekaną…
Składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti garść szpinaku brokuł filet z kurczaka pęczek koperku łyżka śmietany serek topiony sól pieprz kostka rosołowa tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Brokuły i szpinak ugotować osobno i odcedzić. Szpinak zmieszać ze śmietaną, serkiem i zmiksować. Makaron ugotować i odcedzić. Pokrojony w drobną kostkę filet oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na…
Składniki: 20 dag. makaronu świderki 15 dag. mięsa wieprzowego 4 cebule mąka sól pieprz tłuszcz do smażenia pomidor Przygotowanie: Cebulę i mięso drobno pokroić. Mięso obtoczyć w mące i podsmażyć. W osobnym naczyniu usmażyć cebulę na złoty kolor. Dodać sól, pieprz i mięso. Makaron ugotować, odcedzić i przełożyć na patelnię. Smażyć z mięsem i cebulą…