Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z makaronu

Makaron z czerwoną kapustą

Składniki: ½ kg ugotowanego makaronu ½ główki czerwonej kapusty 2 małe czerwone papryki 1 por/ biała część/ 2 marchewki szczypta imbiru 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz ziołowy oliwa z oliwek do smażenia Sposób przyrządzenia: Kapustę poszatkować. Paprykę umyć,  obrać usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Pora umyć, przeciąć na pół i drobno…

Makaron kolanka z mięsem i ziołami

Składniki: ½ kg mielonego mięsa wieprzowego 2-3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 2cebule 1 opakowanie makaronu kolanka lub świderki 40 dkg żółtego sera gouda olej do smażenia szczypta majeranku szczypta oregano sól, pieprz do smaku czerwona papryka w proszku 2 łyżki masła Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować na półtwardo. Cebulę obrać, posiekać i na rozgrzanym tłuszczu…

Makaron z pomidorami i bazylią

Składniki: 1 paczka makaronu kolanka/około50 dkg/ 25 dkg żółtego sera gouda 5 pomidorów 5 cienkich drobiowych parówek 4 jajka pęczek bazylii sól, pieprz kajeński tłuszcz do foremki 3 łyżki bułki tartej Sposób przyrządzenia: Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę i włożyć do głębokiej miski. Parówki pokroić talarki i dodać do pomidorów. Żółty…

Makaron ze szpinakiem i fetą

Składniki: 250 g makaronu muszelki 1 op. mrożonego szpinaku 100 g ser feta 8 suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Makron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekany czosnek po czym dodać pokrojone pomidory i oczyszczony szpinak. Trzymać na…

Canelloni z warzywami

Składniki: 12 rurek cannelloni ½ op. mrożonej zupy jarzynowej ½ szkl. śmietany 5 dag starego parmezanu 3 łyżki oleju sól pieprz oregano Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju. Po czym doprawić je do smaku. Warzywami napełnić makaronowe rurki i przełożyć je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego…