Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron ze szpinakiem i fetą

Składniki:

  • 250 g makaronu muszelki
  • 1 op. mrożonego szpinaku
  • 100 g ser feta
  • 8 suszonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekany czosnek po czym dodać pokrojone pomidory i oczyszczony szpinak.
    Trzymać na małym ogniu aż szpinak zmięknie, wówczas dodać odcedzony makaron.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na sam koniec posypać posiekaną natką pietruszki oraz serem feta pokrojonym w kostkę.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *