Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z makaronu

Makaron z kurczakiem i kukurydzą

Składniki: ½ kg filetu z kurczaka 1 słoiczek konserwowej marchewki z groszkiem i kukurydzą 1 opakowanie makaronu kolanka ½ kg pieczarek 3 cebule 3 łyżki majeranku ½ pęczka natki pietruszki sól, pieprz do smaku ½ szklanki majonezu 2 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować, odcedzić. Pietruszkę umyć, osączyć i posiekać. Warzywa ze słoiczka osączyć. Mięso…

Makaron z wiśniami

Składniki: 1 paczka makaronu świderki 1 litr kompotu z wiśni kisiel  wiśniowy ½ szklanki śmietanki 30% Sposób przyrządzenia: Ugotować makaron, odcedzić. W garnku gotujemy kompot z wiśniami. Kisiel wiśniowy rozrobić z zimną wodą/ około1 szklanki/, wlać do gotującego kompotu, ciągle mieszając. Gotować, aż zacznie gęstnieć. Makaron wyłożyć na talerze, polać gęstym wiśniowym kompotem, na wierzch…

Makaron z łososiem w śmietanie

Składniki: 250 dkg łososia szklanka śmietany paczka makaronu świderki 4 łyżki posiekanego koperku 20 dkg żółtego sera gouda 2 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Łososia umyć, osączyć i pokroić na małe kawałki, podsmażyć na oleju. Do garnka wlać śmietanę i podgrzewać by się nie zagotowała. Wrzucić łososia, wymieszać i poddusić około 5…

Makaron z czerwoną fasolką w sosie śmietanowym

Składniki: ½ kg mielone mięsa drobiowego 1 opakowanie makaronu świderki 2 cebule 2 łyżki oleju 1 puszka pomidorów 1puszka czerwonej fasolki 1 szklanka śmietany 3 łyżki mąki szczypta kminku sól, pieprz do smaku koperek Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą. Mięso drobiowe podsmażyć na oleju, dodać obraną posiekaną cebulkę, kminek,…