Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z łososiem w śmietanie

Składniki:

  • 250 dkg łososia
  • szklanka śmietany
  • paczka makaronu świderki
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • 20 dkg żółtego sera gouda
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Łososia umyć, osączyć i pokroić na małe kawałki, podsmażyć na oleju. Do garnka wlać śmietanę i podgrzewać by się nie zagotowała. Wrzucić łososia, wymieszać i poddusić około 5 minut. Wsypać koperek i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na talerze i polać przygotowanym sosem, posypać startym żółtym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *