Składniki:
- ½ kg mielone mięsa drobiowego
- 1 opakowanie makaronu świderki
- 2 cebule
- 2 łyżki oleju
- 1 puszka pomidorów
- 1puszka czerwonej fasolki
- 1 szklanka śmietany
- 3 łyżki mąki
- szczypta kminku
- sól, pieprz do smaku
- koperek
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą. Mięso drobiowe podsmażyć na oleju, dodać obraną posiekaną cebulkę, kminek, sól, pieprz do smaku. Podlać wodą i dusić, aż mięso będzie miękkie. Dodać pomidory, i czerwoną fasolkę. Śmietanę połączyć z mąką i połączyć ze składnikami, wymieszać. Na talerze wyłożyć makaron ,polać przygotowanym sosem i udekorować koperkiem.