Składniki:
- ½ kg ugotowanego makaronu
- ½ główki czerwonej kapusty
- 2 małe czerwone papryki
- 1 por/ biała część/
- 2 marchewki
- szczypta imbiru
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól, pieprz ziołowy
- oliwa z oliwek do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Kapustę poszatkować. Paprykę umyć, obrać usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Pora umyć, przeciąć na pół i drobno pokroić. Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzać oliwę , przesmażyć pora, paprykę i marchewkę. Dodać kapustę , doprawić do smaku solą i pieprzem oraz imbirem. Podlać wodą i dusić pod przykryciem, aż do miękkości warzyw. Na kilka minut przed zdjęciem z ognia wrzucić makaron. Przed podaniem pokropić sosem sojowym. Dobrze smakuje z białym pieczywem.