Składniki:
- 1 kalafior
- 2 cebule
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 60 g masła
- 500 g mieszanki mięsa mielonego
- 40 g mąki
- ½ l mleka
- 100 g goudy
- gałka muszkatołowa
- tłuszcz
- ½ pęczka natki pietruszki
Składniki: 750 g ziemniaków 750 g porów 250 g kiełbasy parówkowej 40 g margaryny 30 g mąki ¼ l bulionu ¼ l mleka pieprz kminek 125 g ementalera Sposób wykonania: Obrane ziemniaki pokroić w plastry które pogotować około7 minut w osolonym wrzątku. W między czasie pory pokroić w krążki i zblanszowac je około 3 minut…
Składniki: 1 kg szparagów 1 kg karkówki sól pieprz 200 g twarożku masło 1 pojemnik śmietanki 1 pojemnik kwaśnej śmietany Sposób wykonania: Szparagi gotować około 15 minut. W między czasie mięso pokroić w plastry, które oprószyć solą oraz pieprzem i każdy posmarować łyżeczką twarożku. Szparagi odcedzić i po kilka rozłożyć na plastrach mięsa. Zawinąć…
Składniki: 750 g ziemniaków 1 kapusta 2 cebule 4 plastry pieczeni rzymskiej 3 łyżki masła 2 łyżki mąki ½ l mleka 2 łyżeczki bulionu sól pieprz gałka muszkatołowa tłuszcz ½ łyżeczki majeranku Sposób wykonania: Ziemianki ugotować w osolonym wrzątku W między czasie pieczeń oraz cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym…