Składniki:
- 60 dag wołowiny
- 3 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 3 ziemniaki
- 3 marchewki
- 2 pory
- seler
- ½ główki białej kapusty
- 2 szkl. bulionu
- olej
- majeranek
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Składniki: kapusta biała 20 dkg kapusta czerwona 20 dkg por 2-3 cm kawałek jabłko 1 sztuka Sos: majonez 2-3 łyżki musztarda 1 łyżka sól, cukier, pieprz – do smaku ocet winny parę kropli Sposób wykonania: Kapustę białą i czerwoną szatkujemy. Ja teraz je mieszam w sitku i lekko solę poczym gniotę. Zostawiam na 5-10…
Składniki: śledzi z octu 1 kg por (biała część) 3 sztuki cebula 2 sztuki ogórki z octu 1 słoik ser żółty 20 deko majonez Przygotowanie: kroimy por i cebule w drobną kostkę gdy skroimy to wkładamy do miski następni kroimy śledzia i kładziemy na pokrojony por i cebule gdy już skroimy śledzia to dodajemy ogórki …
Składniki: 2 udka indyka pęczek ziół sól pieprz szczypta cukru 1 cebula 1 marchew 10 dag pora 1 kg pomidorów 3 łyżki mąki 2 łyżki masła 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Udka zalać wodą i doprowadzić do zagotowania, wówczas zebrać szumowinę a dodać zioła oraz sól i pieprz do smaku. Pozostawić na ogniu do miękkości…