Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: poledwica

Sałatka z kukurydzy, pomidora i polędwicy

Składniki: kilka liści sałaty lodowej 4 łyżki kukurydzy pomidor ½ ogórka 4 plastry polędwicy sopockiej szczypiorek 4 rzodkiewki śmietana Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, polędwice pokroić w kostkę,  pomidory pokroić w cząstki, rzodkiewki i ogórki na plasterki a cebulę szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać, dodając odsączoną z zalewy kukurydzę. Następnie…

Marynowana polędwica

Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 4 cebule 4 -5 ząbków czosnku 1 łyżeczka Bazyli, estragonu, cząbru, kilka ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe 2 łyżki smalcu 1/3 szklanki octu winnego natka pietruszki sól, pieprz do smaku 5 łyżek oleju Sposób przyrządzenia: Polędwicę oczyścić z błon, umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Natrzeć solą i zmiażdżonym czosnkiem.…

Rolada ze schabu i polędwicy

Składniki: 1,5 kg schabu 30 dag polędwicy wieprzowej 3 łyżeczki Vegety sól 3 ząbki czosnku 2,5 łyżki majeranku 1 łyżka miodu 3 łyżki żurawiny Sposób wykonania: Schab rozbić na płat, który posmarować żurawiną oraz natrzeć czosnkiem i majerankiem, wstawić do zamrażalnika na 1,5 godziny. W między czasie schab natrzeć miodem, ząbkiem czosnku, majerankiem, sola ora…

Polędwica w śmietanie

Składniki: 3 polędwice wieprzowe 3 cebule 250 g surowej szynki olej ¾ l wody bulion 1 pojemniczek śmietany 20% 1 pojemniczek śmietany 30% 250 g startego sera sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które obsmażyć na rozgrzanym oleju. Podsmażone mięso wyjąć a na ta samą patelnie wrzucić cebule i szynkę pokrojoną w kostkę,…

Polędwica w winiaku

Składniki: 600 g polędwicy sól pieprz olej 3 łyżki winiaku 1 cebula 1 szkl. pieczarek 2 plastry sera holenderskiego Sos: ¼ l śmietanki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka sosu paprykowego 1 łyżka sosu chili 3 łyżki winiaku 2 łyżeczki musztardy sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanym…